Kommentek
83 Komment.
MagMag2010.12.10 15:42 | 1

Nagyon j?? receptek, kiscsal??dom ebb??l egyet enne meg. :(((

2010.12.10 16:06 | 2

Nyamm. ??n ezeket a r??k, meg lazac salikat ??nnepi alkalmakkor kiv??jt paradicsomba szoktam t??lteni.
Az el????tel egy??bk??nt pont ez lesz.

CicussCicuss2010.12.10 16:12 | 3

Ez az aszus libamaj nagyon tetszik, ezt egeszen biztosan megcsinalom.

2010.12.10 16:21 | 4

Ja, kimitf??z? H??t n??lunk any??m sp??ci liba kaj??ja szokott lenni, az isteni. De id??n nem lesz itthon, erre megk??rdeztem a Nagyot mi legyen. Aszonta t??r??s csusza. Hosszas ny??st??l??s ut??n: vadas, de vadhusib??l. Ok.
Viszont: van valakinek j?? gesztenye kr??m/gesztenye torta/ gesztenye szelet gesztenye b??rmi receptje? Mert az volt a m??sik dolog, amit hajland?? volt megnevezni…

SZiebiSZiebi2010.12.10 16:27 | 5

H??, most ezek nem a mi ?­zvil??gunk….tal??n m??g a lazackr??m…meg a m??j… :)

n??lunk lesz:
Madeira sz??szos csirkemell, krumplip??r??vel, p??rolt sp??rg??val, meg egy kis r??ntott hal hogy hal is legyen. Emellett lesz valamikor t??lt??tt k??poszta, de m??g nem tudom mikor, valamikor az ??nnepek alatt. Kett??nknek ennyi el??g. :)
S??tib??l lesz gy??m??lcskeny??r, meg ki akarom pr??b??lni a miniisler receptet amit Zsuzsi m??ltkor ?­rt, ??s s??t??k m??zeskal??csot, de azt f??leg a f??ra meg aj??nd??kba.
Na ennyi.

tokcsosztokcsosz2010.12.10 16:33 | 6

javaslom a geszteny??s csokimousse tort??t :)

2010.12.10 16:34 | 7

J??, de recept? Hol lehet megtal??lni? Recept kellene, seg?­ts??g!

cozumelcozumel2010.12.10 16:34 | 8

Eszmeletlen jo receptek, es van koztuk kifejezetten konnyu kaja (en nem birnek vegigenni egy olyan hagyomanyos magyar csaladit, ami nalunk volt szokas :D).

Kerdes, barki segithet:
van egy kis porkoltnek valo marhahusom (itt stewing beef neven fut) es van gombam, paprika, paradicsom, ilyesmi… mit csinaljak belole? csak ne mondjatok a gombas marhaporkoltet, mert ahhoz semmi kedvem :)

gilliangillian2010.12.10 16:36 | 9

??n k??rdezn??k: a f??l kil?? k??poszt??hoz biztosan m??sf??l deci borecet kell? sz??momra nagyon soknak t??nik, ez??rt k??rdem.

LL! gesztenyemassz??t felengedve azonos mennyis??g?? tejsz?­nnel kikeversz (habver??vel), ?­zl??s szerint ??des?­ted (??n ??des?­t??t haszn??lok cukorprobl??m??k miatt, ez??rt nem tudok mennyis??get adni), ezt t??ltheted pisk??tatortalapok k??z??, mi szoktunk hozz?? meggyet is rakni (saj??t mirelitb??l, de lehet bef??ttet is, nagyon passzol hozz?? szerintem). Ha tort??nak k??sz?­ted, akkor (keserny??sebb) csokibevonat duk??l hozz??. N??lunk ez n??pszer?? cucc, h??tha nektek is bej??n.

gilliangillian2010.12.10 16:39 | 10

Rizsesh??s sal??t??val?

tokcsosztokcsosz2010.12.10 16:40 | 11

??n NoSalty-??t csin??ltam, brut??l j??.. ??s gy??ny??r?? is

“http://www.nosalty.hu/csokimousse-gesztenyemousse_torta_recept_1095

“:http://www.nosalty.hu/csokimousse-gesztenyemousse_torta_recept_1095

juszaszjuszasz2010.12.10 16:41 | 12

Alma kiz??rt, a fiam kifut a vil??gb??l t??le. Nem tudom, mikor siker??lt ?­gy elidegen?­teni, egyed??l a calvadosnak kegyelmez. :-) A bar??tn??je meg a sz??rnyasokat plusz a hal??szlevest teszi tilt??list??ra, ??gyhogy… Arra gondoltam – N??k Lapja ;-), mint tiszta forr??s – megpr??b??lok csin??lni vel??scsontos marhah??slevest, csak nem b?­rom elsz??rni. (eddig ?¹jh??zyban nyomultam, az megy.)
Van kis b??lsz?­nmarad??kom m??g ??szr??l, abb??l meg el????telnek capacciot, de akkor ahogy ?­rod ??nnepesre: az ?­zetlen paradicsomok helyett valami anan??szos-mozzarel??s-narancsos felt??ttel adn??m fel. Aszalt szilva az r??nk olyan drasztikus hat??s??, ink??bb nem kock??ztatok.

A f??rjem f??z m??g hal??szlevet is, ut??na meg a kedvenc aranygalusom vagy r??zsatort??m lenne. De m??g vad??szom az ??tleteket. Tavaly a pulykatekercs mell?? v??r??sboros vaddiszn??p??ri volt, nagyon finom lett szeg??nyk??b??l.

CherryPieCherryPie2010.12.10 16:48 | 13

A lazackr??m mennyei ??s 3. ??ve a men?? r??sze, csak ??n lazactat??r n??ven k??sz?­tem olajos lazac n??lk??l. :)

CherryPieCherryPie2010.12.10 16:48 | 14

A lazackr??m mennyei ??s 3. ??ve a men?? r??sze, csak ??n lazactat??r n??ven k??sz?­tem olajos lazac n??lk??l. :)

2010.12.10 16:49 | 15

Mmm.Jo kis kajak.Nekem a number one a sult ponty szalonnaval,hagymaval,krumplival.Itt a kodos Albionban tokleves lesz,hogy a kolok is ehesse, amugy narancsos kremlevest szoktam, pulykamell sutve szalonnaval, aszaltszilvaval, es a pepecses narancsos csokiskehely helyett most makosguba.es igen, kellene mezeskalacsot is sutni, imadom az illatat.( is ). Jo sutogetest mindenkinek!!!

CenterCenter2010.12.10 16:49 | 16

Ez a kedvenc kar??csonyi s??tim. V??ratlan vend??gek ??rkez??s??re is kiv??l??. El??re elk??sz?­thet??. A m??lyh??t??ben lehet tartani:

Geszteny??s tekercs s??t??s n??lk??l:

50 dkg dar??lt keksz
30 dkg RAMA
20 dkg cukor
2 ek k??kuszreszel??k
rum
f??l dl tej
kak??por

Ez lesz a t??szt??ja. “ r??dra el??g. A massz??t ??sszegy??rod, majd s??t??pap?­ron t??glalap alak??ra ny??jtod, igaz?­tod. Erre j??n a kr??m:
50 dkg gesztenye
20 dkg RAMA
20 dkg cukor
2 ek k??kuszreszel??k
rum A kr??met elter?­ted(nem kell a sz??l??ig, mert felteker??sn??l kinyom??dna), majd a v??g??re sorban magozott meggyet ??ltetsz, ??s laz??n m??shol is megsz??rod meggyel (kb f??l ??veg el??g r??).
Ezt??n a meggy fel??l feltekered a pap?­rral. Benne hagyod a pap?­rban ??s aluf??li??ba csomagolva bedugod a m??lyh??t??be. Fogyaszt??s el??tt f??l ??r??val kiveszed, szeleteled. Mmmmmm!

CenterCenter2010.12.10 16:50 | 17

2 r??dra, bocs

2010.12.10 16:52 | 18

H??????t… biztosan nagyon finomak.
Lazacra, r??kra, avok??d??ra ??s m??s h?­vs??gokra nincsen p??nz??nk, am??gy pedig ??n nem szeretem egy??tt a h??s-gy??m??lcs kombin??ci??t.

CenterCenter2010.12.10 16:56 | 19

El????tel:
z??lds??gekkel ??s dar??lt h??sos cuccal t??lt??tt palacsint??k sajtos-tejsz?­nes ??ntettel..

F????tel:
Karaj csoda

karajszeleteket must??rral megkenem, majd f??szeres lisztbe forgatva vaj ??s olaj kever??k??n hirtelen kis??t??m. Ezt??n s??zom.
El??f??z??tt krumpli??gyra n??h??ny almagerezdet dobok ??s erre fektetem a h??st.

Hagym??t pir?­tok, ezt elkeveremtejf??llel, reszelt sajttal ??s kr??msajttal ??s egy icipici must??rral, majd ezt a h??sra ??nt??m.

Aluf??lia alatt puh??ra s??t??m, majd j??l megpir?­tom f??lia n??lk??l.

El??re ??sszek??sz?­thet??.

cozumelcozumel2010.12.10 17:00 | 20

Hmm, jo otlet, nem szoktam rizseshust csinalni nagyon. Vagyis hust rizskorettel gyakran, de rizseshus kifejezetten, na az mar nagyon regen volt.

Nalunk a lazac egy arban van a marhahussal, az avocado meg egy arban van az uborkaval, szal asse kulonleges.
Viszont minden egyforman kurva draga, mert hat itt a kornyeken semmi nem terem meg. Meg a tejet is otszaz kilometerrol hozzak, meg a lisztet, hagymat, szoval alapveto dolgokat is.

CenterCenter2010.12.10 17:00 | 21

Mindkett?? el??re elk??sz?­thet??, a geszteny??sr??l nem is sz??lva :) Ez a mi men??nk id??n.

Tavaly szarvaslevest k??sz?­tettem t??rkonyosan saj??t s??t??s?? cip??ban t??lalva, ??s marhas??ltet v.boros m??rt??ssal, krp??r??vel.

2010.12.10 17:01 | 22

K??sziiii! Gillian, ezt ??gy kell ??rteni, h egyszer??en ??sszezutyulok 25dkg gesztenyep??r??t 2.5 dl tejsz?­nnel, belenyomom a habver??t, oszt hajr???

2010.12.10 17:03 | 23

Asszem ez a geszteny??s volt egy nagyon kedves bar??tom specialit??sa, csak a keksz f??zis csokis volt.

2010.12.10 17:06 | 24

Uhhh. H????t majd ha nagymama leszek. De zseni??lisnak l??tszik t??nyleg! Viszont a mascarpone-s geszetnyekr??mmegold??s nagyon szimpatikus!

2010.12.10 17:11 | 25

Nem, szerintem is sok, el?­rtam valamit, el??g a 0,5 dl, k??szi, hogy sz??lsz.

2010.12.10 17:12 | 26

Ft, nagyon sokan nem szeretik, pedig egyszer tal??n ??rdekes kipr??b??lni, r?? lehet kattanni.

gilliangillian2010.12.10 17:14 | 27

Igen, majdnem: ha fel van engedve a gesztenyep??r??, akkor a tejsz?­nt r??szletekben (3-4 ??nt??sre) adom hozz??, mik??zben nyomulok a habver??vel. De csak annyi jelent??s??ge van, hogy ne spriccelje a fejemre a tejsz?­nt :)

2010.12.10 17:15 | 28

B??lsz?­n mell?? szerintem a narancs, esetleg v??rnarancs nagyon passzolna, ??s nagyon ??tletesnek tartom.
??n is szoktam vadh??st f??zni ilyenkor, ha hozz??jutok, k??tszer is ez volt m??r a kar??csonyi men??.

2010.12.10 17:16 | 29

??r??l??k, hogy tetszenek, coz:-)

gilliangillian2010.12.10 17:17 | 30

??n k??szi a meger??s?­t??st. Im??dom a k??poszt??s dolgokat, a f??rjem viszont nem szereti az ecetes cuccokat, n??lunk nagyon finoman kell b??nni az ecetez??ssel, ??s azon morfond?­roztam, hogy ennyire elszoktam az ecetez??st??l, vagy t??nyleg sok. Gondoltam, megk??rdem, mert nagyon tetszik a recept, ??s ha megcsin??lom, tutira szeretn??k menni.

nyinanyina2010.12.10 17:18 | 31

2avok??d?? h??romsz??z forint k??b??, lazacot lehet kapni n??ha le??rt??kelve teszk??f??l??kben, r??kb??l is van olyan, ami eg??sz emberi ??ron van. sztem egy ??vben egyszer az??rt belef??r, hogy k??t frank?? el????tel n??gy emberre vmivel t??bb, mint akkor, amikor el????telt sem esz??nk (??v 360 napja).

nekem is bej??nnek a receptek.
n??lunk tavaly tom yum koong volt, rozmaringos kacsa zelleres r??pasal??t??val meg any??som t??m??nytelen s??tem??nyei.
id??n egyel??re fogalmam sincs, de sim??n lehet, hogy ugyanez.

2010.12.10 17:25 | 32

Cukor helyett m??z is mehet, az m??g jobban tomp?­tja az ecetet.

2010.12.10 17:26 | 33

Ez??rt b??torkodtam kicsit extr??bb alapanyagokkal el????llni.
J?? ?­zl??setek van, ??n is nagyon szeretem az ??zsiai ?­zeket, na meg a kacs??t is.

2010.12.10 17:32 | 34

Na, a vadas sem rossz v??laszt??s, f??leg nem vadh??sb??l.

2010.12.10 17:32 | 35

Rem??lem, nektek is ?­zleni fog!

SZiebiSZiebi2010.12.10 18:21 | 36

Na majdnem azt mondtam tarhony??sh??s, de nem is tudom..lehet n??latok azt kapni? :)

??n a j?? kis marh??b??l am??gy babguly??st csin??ln??k, nem tudom mennyi ??s milyen gomb??d van, az att??l f??gg, lehet p??r falat el????telt, vagy ha dr??ga lesz??r?­tan??m ??s k??s??bb j?? lenne levesbe. :) ??s mondjuk a babguly??s mell?? alm??s pit??t. :)

(persze az??rt ez jutott eszembe mert ??n ma este ezt f??z??k, kb egy hete csorog r?? a ny??lam, de volt m??s alapanyag amit s??rg??sebben meg kellett csin??lni… )

jasminejasmine2010.12.10 18:23 | 37

M??g a k??poszt??hoz: meddig kell f??zni? Mert r??n??z??sre m??r j??, mindj??rt meg is k??stolom, viszont a v?­zb??l sok van m??g rajta, azt elf??zzem? (els??_k??poszt??j??t_f??z??_jasmine)

SZiebiSZiebi2010.12.10 18:25 | 38

N??lunk ??vekig volt m??g p??rolt, pcolt marha ter?­t??ken, f??leg miut??n kij??tt??nk, ??gy ahogy a nagyi csin??lta, otthoni ?­zek, stb. De tavaly bepr??b??lkoztam ezzel a madeira csirk??vel, ??s Emb??r azt mondta, felejts??k el a marh??t :)

2010.12.10 18:26 | 39

Igen, f??zd el a levet, csak kicsi maradjon, az ??llaga meg legyen ress, ink??bb picit ropog??s, mint “taknyosan puha”, m??r eln??z??st.

jasminejasmine2010.12.10 18:28 | 40

??, azt m??gis hogy? Levettem a fed??t ??s hagyom f??ni, kb. ennyit tudok tenni :DD

2010.12.10 18:28 | 41

Jasmine, ez ugye a f??szeres p??rolt k??poszta, nem pedig t??lt??tt, mert ??n a p??roltra reag??ltam!

2010.12.10 18:29 | 42

Igen, nagy l??ngon, hadd sz??ljon. De mivel cukor van benne, le is tud ??gni, ??gyhogy n??ha kavard meg!

jasminejasmine2010.12.10 18:33 | 43

Nem, a t??lt??tt.

juszaszjuszasz2010.12.10 18:40 | 44

Lopok az ??regl??nyt??l, a m??r sokszor felemlegetett Vizv??ri (most l??tom, hogy pontos i) Marisk??t??l. Ezek szerintem nem is dr??g??k, de j??pof??k. Nem pr??b??ltam, de ezt a szard?­ni??sat biztosan ki fogom meg a t??bbit is lassan.

T??szt??ban s??lt szard?­nia. (sz?? szerint ?­rom)

Az olajban conservalt szard?­ni??kat kivessz??k a dobozb??l ??s egy m??ly t??ny??r sz??l??re rakjuk ??ket f??gg??legesen, a farkukkal lefel??, hogy az olaj j??l lecsepegjen r??luk. K??sz?­t??nk vajas t??szt??t (megvan a receptje t??le, de persze van a mirelite) teny??rnyi n??gysz??gletes darabra v??gjuk – minden darabra helyez??nk egy szard?­ni??t ??sszehajtjuk a t??szt??t ??s a sz??leit ??l ??sszenyomkodjuk, hogy szinte bele legen csomagolva a szard?­nia a t??szt??ba, tetej??t toj??sfeh??rj??vel megkenj??k ??s a s??t??ben pirosra s??tj??k.

K??poszt??s palacsinta

Lisztb??l, toj??sb??l, tejb??l ??s vil??gosra pir?­tott vagdalt k??poszt??b??l keverj??k ??s palacsintas??t??ben kis??tj??k. T??lthetj??k v??gott sonk??val is.

Gomb??s hal

A megtiszt?­tott halat k?­v??l-bel??l j??l megs??zzuk, hossz??k??s t??z??ll?? t??lba tessz??k ??s behintj??k szeletekre v??gott champignon gomb??val. Vajjal, tejfellel a s??t??ben egy f??l??ra alatt pirosra s??tj??k.

Hideg r??ntott hal p??col??sa

Ha d??lr??l marad hideg r??ntott hal, igen ?­zletes el????telt k??sz?­thet??nk bel??le a k??vetkez?? m??don: a r??ntott halszeleteket t??lba rakjuk, eg??sz borsot, bab??rlevelet ??s vereshagyma karik??kat sz??runk r??, k??t ev??kan??lnyi olajat ??s egy poh??r gyenge borecetet ??nt??nk r??. P??r ??r??ig hagyjuk ??llni a p??cban ??s azzal egy??tt t??laljuk.

? a libam??jat ??gy aj??nlja, hogy” j??l megmossuk, b??ven bed??rzs??lj??k s??val minden oldal??n ??s annyi v?­zbe tessz??k, amennyi a m??jat ellepi. ?gy hagyjuk ??zni 2-3 ??ra hossz??ig. Ett??l a m??j nagyon sz??p feh??r lesz.” Azt??n kicsit bonyin le?­rja a hagym??s zs?­rban kis??t??s??t.

Ez n??la mind el????telek eseteleg kis d??lut??ni te??hoz val?? ozsonny??k ugye, ut??na kezdtek beleh??zni a zab??ba… :-DD

2010.12.10 18:40 | 45

M??g j??, hogy r??k??rdeztem. Akkor nem baj, ha van leve, egyszer??bb lesz ??jrameleg?­teni. Szerintem ha egy??bk??nt megf??tt, z??rd el a g??zt.
Egy??bk??nt meg k??rdezd T??nd??t, tegnap kaptam a h?­rt, hogy ?? is megf??zte, ??s id??zem: “remek lett” :D

2010.12.10 18:42 | 46

Istenem de j??l hangzik.

Azt nem ??rtem, hogy “ a v??g??re sorban magozott meggyet ??ltetsz” – ha a t??szta egy t??glalap, a n??gy sz??l??re, vagy csak egyre?
Analfab??ta vagyok s??tem??nyekben, bocs.:)

2010.12.10 18:48 | 47

A t??glalap alak?? t??szta egyik oldala van veled szemben. Ezt v??gigrakod meggyel, ??s elkezded feltekerni, ?­gy a meggy a tekercs k??zep??be ker??l. Teh??t csak az egyik oldal??ra megy a meggy.

AtheAthe2010.12.10 18:51 | 48

any??m, ez a libam??jas cucc de j??l hangzik! lehet, hogy megcsin??lom…majdnem biztos, hogy megcsin??lom :)

n??lunk keverednek a hagyom??nyos ??telek a mindenf??le ??jhull??mos men??kkel
hal??szl??, m??kos guba ??s beigli mindig van fixen, ??s tavaly csin??ltam m??g spen??ttal g??ngy??lt pangasiust, pezsg??sabayonnal ??s fokhagym??s-z??lds??ges rizzsel, illet??leg desszertnek m??g m??zeskal??cs parf??t, az marhaj?? lett

juszaszjuszasz2010.12.10 18:53 | 49

Szoktam csin??lni a nagy csirkecombokb??l t??lt??ttet, ??gy, hogy a kif??tt t??szt??t sajttal, tejfellel, sonk??val, mikor mivel, ??sszekeverem ??s a b??r??k al?? gy??m??sz??l??m. ?¹gy s??t??m ki, ami meg kimarad, azt k??r?? rakom: finom ropog??sra pirulva a t??szta is. 2 in 1, k??ret is megvan, j?? laktat??.

Na most – ezt sem pr??b??ltam, csak gondolom, hogy nem lehet olyan rossz – geszteny??vel, tejsz?­nnel, semleges kr??msajttal ??sszetrutyizott kif??tt t??szt??t is bele lehet t??lteni, ??s a b??r??ket m??zzel, citrommal kenegetve megs??tni. (ha a pulyka elviseli a geszteny??t, ez is, nem?)

hajjhajj2010.12.10 18:58 | 50

nyamm! zsuzsa, ti hogyhogy nem lettetek rettenetes k??v??rek? :)

nanemarrrnanemarrr2010.12.10 19:01 | 51

El????telt ??s levest nem csin??lok. Otthon sem volt szok??s. Illetve az ut??bbi ??vekben valamelyik szomsz??d megsz??nt benn??nket ??s vitt fel any??mhoz hal??szlevet, mert tudj??k, hogy mi szeretj??k, anyum viszont ut??lja a halat.

Tavaly kital??ltam ??s id??n is ez lesz a vacsora. Csirkemellbe zsebet v??gok, telet??lt??m kr??msajttal (nat??r), belenyomkodok p??r szem aszalt szilv??t, majd baconbe csomagolom ??s s??t??ben megs??t??m. Krokettet k??sz?­tek hozz??, amit szint??n baconbe csomagolok ??s s??t??ben s??t??k ki. Desszertnek bolti (sicc!) bejgli, a k??t m??sik napon anyum ??s any??som gondoskodik r??lunk ??tellel, zserb??val ??s egy??b sok-sok s??tivel.

Persze a k??szen vett bejgli mell?? k??sz?­tek m??zeskal??csot ??s linzert.

nanemarrrnanemarrr2010.12.10 19:04 | 52

Anyumnak van francia gesztenyetorta receptje. H??zt. kekszet kell ledar??lni, ??sszekeverni tejsz?­nnel ??s rummal, kib??lelni vele ??zgerinc form??t amibe azt??n geszteny??s-tejsz?­nes-rumos massz??t sim?­tasz, majd meggyet nyomkodsz bele. H??t??be ??ssze??rlelni ??s k??sz. Pontos ar??nyokat nem tudok, de ha ??rdekel r??k??rdezhetek.

2010.12.10 19:35 | 53

4-re

A t??r??s csusza mell?? k??sz?­ts egy harcsap??rk??ltet. ;-D

N??lunk harcs??b??l k??sz??l a hal??szl?? (tiszai, majd 20-23 k??z??tt megf??z??m az alaplevet); van egy sz??zpecsenye ??s egy f??zetnyi pir?­tott gesztenye a fagyaszt??ban m??g ehhez: sz??val baconben s??t??tt sert??ssz??z (ezt kb ??gy, mint a b??lsz?­nt, csak well-done), z??lds??ges h??zi r??tessel ??s ??fonyasz??sszal, illetve geszteny??s pulykas??lt (g??ngy??lt pulykamellnek is lehetne nevezni…) ??fony??s k??rt??vel (a k??rt??t 3-5 percig p??rolom cukorszirupban, az aszalt ??fony??t be??ztatom valamilyen alkoholba ??s ??fonya lekv??rba, majd felf??z??m ??s rottyantok rajta, t??lal??skor az ??fony??s cuccot a k??rte kiv??jt k??zep??be halmozom). Recept m??g nincs, a pulyk??hoz, de sok j?? amcsi oldalb??l csak megfelel majd az egyik…
Beigli vagy/??s m??kos aranygaluska ut??nzat ??s zabpelyhes keksz (amit kor??bban meg fogok csin??lni). ??s kenyeret is fogok s??tni.

2010.12.10 19:38 | 54

Mi??rt nem csin??lsz valami k??nny?? borkr??mlevest? Azt a finny??sok is kedvelni szokt??k, mert j?????? sznob kaja. ;-D

oreille7oreille72010.12.10 19:38 | 55

a m??ltkori hal??szleves poszt ??ta tervezgettem a hal??szlevet, de egyel??re csak pisztr??ngot tal??ltam, amit felismertem mint nem tengeri hal, a sz??t??rak el??g szeg??nyesek halnevekben :-(

a mi men??nk:
el????tel: libam??j falatk??k birsalmasajttal, di??val, p??r darab sal??talev??llel
f????tel: Chili??sVan. baszk pisztr??ngja egy kicsit t??bb k??rettel/szarvasp??rk??lt p??rolt k??poszt??val (ezt rendelt??k)
desszert: panna cotta valamilyen gy??m??lcs??s “sz??sszal”

egyebek: sk. szaloncukrok, m??zeskal??cs (gyakorlatilag Zsuzsi receptj??vel megegyez?? receptb??l), panettone, forralt bor

ilyen “bonyolult” s??lt h??sokkal mint a kacsamell ??n m??r nem pr??b??lkozom, mert a f??rjem ??s ??n annyira k??l??nb??z?? ??llapotj??ban szeretj??k, ??s k??ptelen vagyok megtal??lni az arany k??z??putat :-(

2010.12.10 19:44 | 56

Az anyuk??m k??stolgatja.
Azt??n d??lben, mikor megy??nk enni, m??r nem k??r semmit enni, mert “j??llakott a szag??val”. ;-D

SZiebiSZiebi2010.12.10 19:47 | 57

Tudtam hogy kihagyok valamit, h??t persze hogy a levest. :)
N??lunk pulykanyakb??l lesz, ??vente egyszer van, a h??laad??s pulyk??b??l szoktam elkunyizni. :)

2010.12.10 19:48 | 58

A pangasius, meg a parf?? nagyon j??l hangzik!

2010.12.10 19:49 | 59

H??t, senki se mondta, hogy sov??nyak vagyunk, l??tszik az eg??sz csal??domon, hogy szeret??nk enni:D

2010.12.10 19:54 | 60

Egy p??r ??ve megcsin??ltam Stahl Judit narancsos-boros kacsamell??t. Valami isteni volt. Mi sem szoktunk egyezni, mert ??n szaftosan, a p??rom kisz??r?­tva szereti a h??sokat, de ez nagyon finom volt. R??ad??sul emberbar??t, mert el??re el?? lehet k??sz?­teni ??s Kar??csonykor csak meg kell s??tni a s??t??ben valami 80-100 fokon (g??zs??t?? 2. fokozat), j?? lassan.
Annyi baja volt, hogy lusta voltam a narancslevet lesz??rni, de kellett volna, mert kicsit trutyis volt…

2010.12.10 20:05 | 61

Anyuk??m csin??lt Stahl f??le- (tal??n) kacs??t aszalt szilv??val meg naranccsal, az nagyon j?? volt.

hunnybunnyhunnybunny2010.12.10 20:24 | 62

csinalj nyarsat belole, nalunk az mindig tuti befuto.

cozumelcozumel2010.12.10 20:41 | 63

Ez mekkora otlet, tenyleg, az nyar ota nem volt! majd megsutjuk az asztali grillen. es idotakarekos is.

2010.12.10 20:49 | 64

Nanem??rr: nan??, hogy ??rdekel. Mostanra eg??sz komoly kis gesztenye kr??m gy??jtem??nyem lett, kit??rt rajtam a gy??jt??szenved??ly. Nameg, ha j??l l??tom ezt nem kell s??tni :)))
Center, bocs, most l??tom, h ennek a tekercsnek is csokis a keksz-f??zisa. (reggel ??ta megy a migr??nem, nem ments??g, csak magyar??zat)

BlackCatBlackCat2010.12.10 20:56 | 65

Els?? olvas??sra naggggyon j?? receptek, az anan??szost im??dni fogom…??N, m??s m??g bele sem fog szagolni a csal??db??l, de nem baj, t??bb marad nekem! :D
Kapros m??rt??s, narancs m??rt??s…hmmmm, im??dom! :D

K??szi Zsuzsi!

2010.12.10 20:58 | 66

Sz?­vesen, rem??lem m??skor is!

mercmerc2010.12.11 07:38 | 67

egy fix: a leves, mi??ta r??tal??ltunk, ??gy 2002, 2003 ??ta: varg??ny??s gesztenyekr??mleves, a gyerekek m??r meg is rendelt??k:)))

Gesztenye vajon pir?­t, hozz?? paradicsomp??r??, fel??nt ??s f??z j??darabig, k??zben teszek bele varg??nyaport ( sz??r?­tott varg??nya darabjai k??v????rl??n vagy egy??n ??rl??n ledar??lva), kis s??t. K??zben sz??r?­tott varg??nya ??zik v?­zben majd lecs??p??gtett vajon megs??t, a sz??pek d?­sz?­t??shez kiv??logatva – j?? sok kell n??lunk, a kev??sb?? sz??pek ??sszevagdos. A leves ha puha a gesztenye ??tturmixol, tejsz?­n kever bele, meg a vagdosott gomba, ?­zes?­t m??g ha kell, a recept delik??tot aj??nlott hozz??, nekem el??g a s?? is. T??lal??s tejsz?­n belecs??p??gtett, folyat mint??sra, csig??sra ??s r??helyez a sz??p gombaszeletek, a gyerekek ezzel tele is eszik magukat, ut??na a f??fog??s m??r nem annyira ??rdekes nekik, de mindig hal ??s mindig m??s. A leves kb 1 ??ra konyh??ban t??lt??tt id??t ig??nyel ??s ??gy v??lasztom meg a halreceptet, hogy az se legyen t??bb, ??ltal??ban s??t??ben k??sz??lj??n ??s akkor a konyh??ban vacsoraf??z??ssel t??lt??tt id?? 1 ??ra, extra halrecept eset??n lehet ak??r m??sf??l ??ra is. N??lunk a 24-ei eb??d aszalt szilv??s gy??m??lcsleves ??s m??kosguba, mi??ta az eszem tudom, ?­gy n??lunk is az. A m??kosgub??m extra s??t??ben k??sz??l??s fajta, kicsit m??glyarak??sszer??:))))

RosaRugosaRosaRugosa2010.12.11 08:06 | 68

N??lunk harcsapaprik??s lesz t??r??s csusz??val, na meg persze hal??szl??.
M??kos gub??t m??r nem szok??s ilyenkor enni?
J?? receptek, csak ??n nem tudom, mi??rt annyira men?? mostans??g a sok tengeri k??ty??, pl. nem esztek heringet, vagy csuk??t?
mert hogy nagyon finom halak.

2010.12.11 08:17 | 69

Rosa, nekem a csuka a kedvenc ??desvizi halam, hering??rt annyira nem rajongok. Csuk??hoz viszont akkor jutok, ha a f??rjem fog. H??t ez nem most van:-)

RosaRugosaRosaRugosa2010.12.11 08:26 | 70

Nem tudom hol laksz, de a Duna ment??n sok helyen lehet halat venni, mi is venni szoktuk, pl. a null??s Hal??sztelki lej??r??j??nak k??zel??ben van egy halast??, ahol ??rulnak mindenf??le halat. Harcs??t, csuk??t, mindent, mi pl. ott vessz??k.

2010.12.11 08:28 | 71

Szentendr??n. ??s ki is vagyok akadva, mert itt m??g norm??l halas sincs, nemhogy csuka meg harcsa.

RosaRugosaRosaRugosa2010.12.11 08:38 | 72

Na, mondjuk teljesen igazad van, gondoltam le?­rom, hol van ez, h??t ha valakinek ??rdekes, de se c?­m, semmi, kb. csak elmagyar??zni lehet… olyan szinten, hogy fordulj be az egyik kavicsos f??ld??ton… Pedig ott folyamatos a hal??rus?­t??s, de a hely kb. sz??jhagyom??ny ??tj??n terjed.

CenterCenter2010.12.11 08:49 | 73

46-ra. Igen csak arra a v??g??re ahonnan majd feltekered, ??s a t??bbi r??szre csak am??gy laz??n ??ssze-vissza n??h??ny szemet sz??rsz.

jasminejasmine2010.12.11 12:45 | 74

Nos, a k??poszta finom lett, de nem lesz n??lunk gyakran, mert csak a f??rjem ??s ??n essz??k, a l??nyom valamennyire, a fi??k meg akkor, ha kapnak ut??na van?­li??s kiflit…
?gy azt??n marad kar??csonyi kaj??nak a t??lt??tt dagad??, geszteny??s fas?­rt aszalt szilv??val, el????tel meg t??lt??tt batyu (leveles t??szt??ba dar??lt h??s-p??rk??lszer??s??g, gomba, sajt, toj??s)...

AlmajemimaAlmajemima2010.12.11 14:49 | 75

Ma az avok??d??s-r??kos sal??t??val tervezem elk??pr??ztatni a vacsoravend??geket, m??r a h??t??ben pihen, amit eddig megk??stoltam bel??le, nagyon finom lett. K??sz??n??m a receptet!
(A kacs??t is meg akartam s??tni, de nem kaptam kacsah??st. :( Helyette fajitas lesz.)

2010.12.11 15:14 | 76

rem??lem, nekik is ?­zlik majd!

AlmajemimaAlmajemima2010.12.12 10:47 | 77

Teljesen odavoltak, hatalmas sikere volt. :) A f??rjem megrendelte vacsor??ra is valamelyik napra a h??ten. K??szi m??g egyszer.

AnuraAnura2010.12.12 11:13 | 78

H??????, ki ?­g??rt nekem bejgli receptet? Manka78?

A gesztenyemousse torta t??nyleg isteni, ??n a sz??linapomra csin??ltam. De abban ink??bb a csokis r??tegek a finomak.

Avok??d??b??l ??n levest csin??ltam a k??zelm??ltban. Semleges ?­ze volt alapb??l, de a 3. kan??l ut??n ??gy ??reztem, ??klendeznem kell. Nem tudom, nyersen k??pes lenn??k-e megenni.

Libam??jat egyszer ettem alm??val, fujj. Egy m??j ne legyen ??des. :D
De a zsuzsis finom lehet. ??n csin??ltam m??r kar??csonyra ny??rson is a m??jat, baconba tekerve, f??szerezve, ??s grillezve. T??nyleg isteni, csak babr??s. B??r nyilv??n el??re lehet azzal is dolgozni.

M??g, m??g Zsuzsi, ?­rj m??g kaj??kat, de olyat is, amiben a h??s z??lds??ggel van egy??tt, mert betegs??g, ??s reformers??g miatt a csal??dban t??bben nem eszik meg a krumplit, rizst vele. :)

AnuraAnura2010.12.12 11:15 | 79

Center, meg?­rn??d a karaj csod??d f??szerez??s??t? Magamt??l nem szeretek k?­s??rletezni.
??s akkor ??gy az ??sszesnek a mennyis??g??t is l??gyszi. :)

(nem ismeri a l??gyszi sz??t a helyes?­r??sellen??rz??, h??h)

2010.12.12 12:06 | 80

Nagyon j??!

2010.12.12 12:08 | 81

Most csin??ltam eb??dre baconbe tekert csirkem??jat, ??gy, hogy egy szem aszalt szilv??t is beletekertem. R?? kev??s majoranna, al?? egy poh??r bor, ha van, f??lia alatt, el??meleg?­tett s??t??ben 15 perc, +5 perc pir?­t??s.
Ok??, Anura, igyekszem.

AlmajemimaAlmajemima2010.12.12 13:03 | 82

Zsuzsi, ha itt vagy, marhah??slevesre van tuti biztos tipped, linked?

2010.12.12 14:14 | 83

“http://zsuzsifoz.blogspot.com/2007/11/vkf-x-folytatsos-regny-marhahslevesrl.html

“:http://zsuzsifoz.blogspot.com/2007/11/vkf-x-folytatsos-regny-marhahslevesrl.html

Mi pl m??sb??l nem is f??z??nk h??slevest, csak marh??b??l, im??dom!

Komment írásához be kell lépned! Belépés