Egy internetes kérdőívre adott válaszokból az derült ki, hogy szülés után, az anya életkorának előrehaladtával a szexuális élete is változni kezd.

Többen számoltak be arról, hogy sokkal nyíltabban és felszabadultabban szeretkeznek párjukkal, és az orgazmust is sokkal gyakrabban és intenzívebben élik meg, mint fiatal korukban.

Komment 190 | Reblog! 0 |
0

A házasságon kívüli nemi érintkezés bűn, ahogy az azonos neműek tudatos közeledése is, írja a Szent István Társulat hetedik osztályosoknak szánt hittankönyve. A kötet csak a keresztény egyház nézeteit közvetíti – véli a kiadó, az oktatásért felelős államtitkárság szerint pedig a hittantanár felelőssége, hogy mit ad át a gyerekeknek. Ma Magyarországon több mint 400 ezren élnek élettársi - az egyházi felfogás szerint bűnös – kapcsolatban – írja az origo.

A Bezzeganya Facebook oldalán vegyes fogadtatást kapott a hír: volt, aki úgy vélte, teljesen helyén való, ami a tankönyvben le van írva, mások szerint marhaság, és volt, akinek az a véleménye, hogy semmi probléma azzal, ha egy vallási órán ezt tanítják – amíg nem lesz kötelező.

Komment 289 | Reblog! 0 |
0

A ház már szinte teljesen üres, még itt az ágy, néhány alapvető holmi, és az első ultrahang képe a falon. Azt hinné az ember, hogy a sokadik költözés már meg se kottyan. Végülis most csak tíz perccel odébb leszünk, nem egy másik kontinensen. De azt hiszem, a legtöbb ember így van ezzel. A változás, bármennyire pozitív, rendszerint kellemetlen. A megszokások rabjai vagyunk. 

Amikor Budapestről költöztem Guatemalába, látszólag könnyen viseltem, de ez korántsem volt igaz. Még egy évvel később is éreztem, hogy nem volt egy teljesen feldolgozott élmény. Bármennyire nem találtam a helyem otthon, Guatemala minden komfortzónámon kívül esett. Még a nyelvet se beszéltem. De beleszerettem az országba, a természetközeli kultúrába, a mosolygós emberekbe és hiába voltam (vagyok) a 180 centimmel és fehér bőrömmel kakukktojás, mégis kevésbé éreztem, hogy kilógok a sorból, mint otthon. De persze ez nem a teljes válasz arra, hogy mit keresek itt.

Komment 55 | Reblog! 0 |
0

Az anyai szeretet lényege, hogy feltétel nélkül szeretjük gyerekünket. A gyász és a kilátástalanság okozta körülmények azonban ezt az alapvető köteléket is meg tudják változtatni: erről a szokatlan helyzetről szól a venezuelai rendezőnő, Mariana Randón érzékeny filmje.

Hőse a kilencéves Junior, aki mulatt apjától makacs, göndör fürtöket örökölt. Az érzékeny, befelé forduló, különös kisfiú azonban az éves iskolai fotóra egyenes hajat szeretne. Pont olyat, mint amilyen a tévében Miss Venezuleának van. A hajával való állandó foglalatossága a tükör előtt mindennapi súrlódások, veszekedések forrásai anyjával, aki mindezekben a fiú homoszexualitásának bizonyítékát látja. Junior hiába küzd anyja szeretetéért, a nő képtelen elfogadni őt. Junior kénytelen szó szerint és képletesen is lenyírni magáról mindent, ami másságának bizonyítéka lehet.

Komment 45 | Reblog! 0 |
0

Egy férfi szemével próbálok rávilágítani arra, miért satnyul el a szex iránti vágy még a legprímább párkapcsolatokban is. Nem dicsekvés, de én is elváltam már, sőt a második házasságom is romokban, tehát van tapasztalatom e téren. Az évek alatt rádöbbentem arra, hogy mi férfiak, a teremtés isteni koronái pusztán alantas vágyaink eszközének tekintjük a nőt, az anyaság és a teremtés szimbólumát. Minden cselekedetünket csupán az elfojtott freudi testiség iránti mohóság irányítja, és ezt még magunknak se merjük bevallani. A nap 24 órájában csak a nő körül zsongnak gondolataink, és legtöbbször NEM ama nő körül, akihez hazamegyünk. Mi lehet a fő oka az elhidegülésnek, mikor kezdetben minden klappol?

Komment 294 | Reblog! 0 |
0

Korábban egy poszt kapcsán kérdeztük: ti hogy világosítjátok fel a gyereket? Több mint hétszázan töltöttétek ki ezt a kérdőívet is, többségében nők, de húszegynéhány bátor férfi is vállalkozott rá. Az eredményeket röviden összefoglaljuk – az egyik legegyértelműbb tanulság az volt, hogy a kitöltők szerint a felvilágosítás elsősorban a szülők feladata.

Az átlagéletkor hozta a Bezzeg-olvasók konstans számát, a 33-at. Többségük felsőfokú végzettségű (majdnem 70 százalék) és a legtöbben (valamivel 65 százalék felett) élnek házasságban. 21 százalék a házasság nélkül együtt élő párok aránya, a többiek külön élnek vagy egyedülállók (mindkettő kb. 7 százalékos arányt képviselt).

Komment 9 | Reblog! 0 |
0

Másodjára hármasikreim születtek. (Én írtam a Nagycsaládos anyuka dolgozni akar? című posztot). Ebből kifolyólag négy egykorú gyereket van szerencsém nevelni.

Manapság a csapból is a kötődő nevelés folyik. Az ember akkor is találkozik vele, ha nem akar. Az elveikkel történetesen semmi bajom, de mivel a 8 alapelvüknek a felét távolról sem sikerül teljesítenem, gondoltam, leírom, hogy néz ki a kötődő nevelés a gyakorlatban. Egy ikres nagycsaládban. 

Komment 320 | Reblog! 0 |
0

Ülök a lépcsőn, folyik a könnyem. Úgy ugrottam ki az ágyból, mintha rá haragudnék, és egy percig azt is éreztem. Dehogy egy percig! Ha meg bírnék szólalni, már menne is a vád. Ülök, teljesen szerencsétlennek érzem magam. Aztán moccan a hátam mögött valami, és megáll bennem az ütő. Az hiányzik, hogy valamelyik gyerek észrevegyen, ahogy itt ülök. A lépcsőn. Az éjjel közepén.

Visszamegyek az ágyba, ebben a házban nem lehet egyedül lenni. De annyira haragszom! Ő meg felül, egyre rosszabb, mit mondjak neki, mikor rá haragszom, és ráadásul teljesen ok nélkül?! De valami már menthetetlenül el van rontva. Ölelne, ahogy az előbb, amikor elhúzódtam, és kiugrottam az ágyból. És én megint elhúzódom, de miért?! Tiszta görcs vagyok. Patakzik a könnyem, utálom az egész világot, beleértve, igen, őt is, magamat is. Tudom, ez hiszti. Tudom, fáradt vagyok, sok minden jött össze. De nem azok a dolgok izgatnak. Csak EZ.

Komment 311 | Reblog! 0 |
0

Négyből egy magyar nem védekezik a nem kívánt terhesség és a nemi betegségek ellen – derül ki az 1200 résztvevő bevonásával készített anonim felmérésből, melyet 2013 októberében rögzítettek egy gyógyszergyár megbízásából.

A kutatás azt is mutatja, hogy a magyarok kétharmada szexuálisan aktív: minden második ember hetente ágyba bújik partnerével, 29 százalék egy héten többször is, 6 százalék pedig minden nap.Magyarországon 100 élve születésre 40 abortusz jut, mely felvilágosítással és tudatos családtervezéssel jelentősen csökkenthető lenne. De kinek a feladata a felvilágosítás? Sok szülő hárítaná az iskolára ennek felelősségét, az iskolák viszont nem szívesen foglalkoznak a témával.

Komment 30 | Reblog! 0 |
0

Már neve is van a jelenségnek: sekkusu shinai shokogun, avagy cölibátus-szindróma: a felmérések szerint a negyven alatti japánok, férfiak és nők egyre nagyobb százaléka még csak randevúkra se jár, nemhogy együtt éljen valakivel, vagy neadjisten megházasodjon. Nem is beszélve a szexről.

A ludas pedig nem mindig az annyiszor emlegetett virtuális világ, bár annak is van szerepe benne. A Guardianban találtam nemrég az érdekes cikket a sokmillió magányos japán fiatalról - akik nemhogy nem házasodnak, de már szexuális életet is alig-alig élnek.

Komment 317 | Reblog! 0 |
0

Nyolcadik hónap. Lassan, de észrevehetően változott meg minden. Nem értem. Hiszen ezt akartuk, mindketten nagyon akartuk. Tudtuk, mivel jár... vagyis mégsem. Nekem az első hat hónap teljesen kiesett. Rengeteg hányás, még több émelygés, gyengeség, vérnyomás-problémák, és az ötödik hónap végére mindössze 47 kilós testsúly. A hatodik hónapban már csak heti 4-5 alkalommal ölelgettem a vécét, ami határozott előrelépés volt a napi 4-5-höz képest. Megkönnyebbülés.

A leendő apuka remekül viselte a kialakult helyzetet. Gondoskodott rólam, a lakásról, a nyomuló rokonokról, mindenről. A hetedik hónapban örömmel állapította meg, hogy végre nem kínszenvedés az evés, és nő a pocak. A pocakban pedig nő a baba. Mivel valamelyest kijózanodtam, sikerült elvonatkoztatni a fizikai szükségleteimtől, és amit láttam, nem tetszett. A férjem és én eltávolodtunk egymástól. A rosszullétek miatt rögzült benne, hogy "csak óvatosan". Mindent csak óvatosan. Az utolsó csepp - szó szerint - az előtej megindulása volt. Látom rajta, hogy hozzám sem mer/akar/tud érni. Szex van? Van... néha. Már ha szexnek nevezzük azt a fajta kamatyolást, amikor egy férfi előjáték gyanánt csókot nyom a nő arcára és megsimogatja a vállát. A pocak tabu. A mell tabu. Beszélgetés van? Van. A babakelengyéről, a kórházi csomagról, bevásárlásról, takarításról. Csak az új kolléganőről nincs, aki esténként telefonál. Tabu. Egyre hosszabb a munkaidő, egyre később jár haza. Ha szóba hozom, dühös. Ha bármit szóba hozok a babán kívül, elutasító.

És mi a helyzet a próbálkozással? Az van? Van. Részemről. Kedvenc kaja, szexi (amennyire lehet) ruha, hízelgés, incselkedő üzenetek, ha már beszélni nem hajlandó, talán így visszafordítható a folyamat. Talán. Ami nincs, az a reakció. De ennél is ijesztőbb hiány: meghittség. Nincs összebújás. Nincs az a mozdulat, ami pedig régen megvolt, hogy ha elmegy mellettem a lakásban, megsimogat, ad egy puszit, vagy egyszerűen csak hozzám ér. Eltűnt. Csak akkor érdeklődő, ha a babáról van. Ami engem illet, én csak a csomagolás vagyok. És rettegek attól, hogy amikor megszületik a baba, ez csak rosszabb lesz. Hiányzik a férjem. Hiányzik a közös életünk.

Panaszka Panna

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?

Komment 338 | Reblog! 0 |
0

Napok óta egy anyuka fiához intézett levele kering az amerikai médiában. Szinte minden nagyobb blog megjelentette már arrafelé, és több nemzetközi újság is írt róla. Az anyuka, Michelle McLain egy reggelen a Facebookról tudta meg, hogy tini fia biszexuális. Zach a barátai unszolására coming out-olt a Facebookon, miután azok már jó ideje unszolták, hogy „essen már túl rajta”, hiszen mindenki úgyis tudja. Amikor Michelle reggel, munka előtt meglátta, hogy mi történt, úgy érezte, válaszolnia kell valahogyan, ezért hirtelen elhatározásból gyorsan kitett egy levelet fia szobájának ajtajára.  A levélben ez állt:

Zach,

Meglepődtem, amikor a Facebookról tudtam meg, hogy coming out-oltál. Szeretném, ha tudnád, hogy feltétel nélkül szeretlek. Minden tettemmel is szeretlek, nem csak szavakkal. Olyan büszke vagyok rád! Te vagy a legbátrabb ember, akit ismerek. Mindig küzdeni fogok érted. A szexuális irányultságod nem határoz meg téged. Ugyanaz a fiú vagy, akié mindig is volt a szívem. Az egyetlen dolog, ami aggaszt, az a nagyszámú üres üdítős doboz és teásüveg a szobádban. Dobd már ki őket, mielőtt bejönnek a hangyák.

Mindig szeretni foglak, Anyu


A szívmelengető levél a szülői elfogadás és szeretet példájává vált egy olyan korban, amikor bár néha úgy tűnik, hogy a homoszexualitás egyre elfogadottabbá válik, nagyon sok szülő számára még mindig a lehető legrosszabb hír, amit valaha gyermekük felől hallhatnak.  

Komment 769 | Reblog! 0 |
0

A szülés óta nem megy a szex

Címkék: Pálma, szülés, szex

28 éves vagyok, a férjemmel életem legjobb szexuális együttléteit éltem át. Vele megtapasztaltam milyen szerelemben testileg is kiteljesedni, és átadni magam teljesen az örömnek, igazi nővé válni. Már jó pár éve együtt voltunk, amikor kiderült, hogy babát várunk. Nagyon boldogok voltunk a hírtől.

A terhességem alatt kevesebbet, de nagyon jókat szeretkeztünk. Megtanultam azt is, hogy mi az a hüvelyi ejakuláció, és hogy ez mennyire csodálatos érzés, volt szerencsém újra és újra átélni vele. A terhességem végén, az utolsó másfél hónapban nagyon megritkultak az alkalmakmert a csípőm rettenetesen fájt. Az utolsó hónapban már járni is alig bírtam, az ülés is sokszor kényelmetlen volt, csak hanyatt fekve kaptam némi enyhülést, ahogy persze nem tudtam aludni, mert a pocakom súlyától a hátam is megfájdult ebben a pózban.

Komment 333 | Reblog! 0 |
0

Úgy gondolom, nem egyedi történet az enyém. Csak nem hallani hasonlókat, azért osztom meg veletek, talán más is jár hasonló cipőben. Szexualitással kapcsolatos probléma, szemérmesek az emberek, főleg, ha szokatlan a felállás.

A párommal gimnázium óta ismerjük egymást. Hamar összejöttünk, a testiség is kezdettől fogva jelen volt, bár szigorúan csak a petting szintjéig. Aztán többször szétváltak útjaink (én szakítottam, majd kértem magam vissza), mígnem az egyetem végén ismét egymásra találtunk, immár végleg. A külön töltött időben én „kalandoztam”, neki nem volt más lánnyal kapcsolata, bár volt, akinek ő tetszett és próbálkozott is az akkor szingli párommal. De ő rám várt, azt mondta, hogy anno rögtön tudta, hogy én vagyok számára az igazi. Sokáig együtt éltünk, majd összeházasodtunk. Szépen éltünk, volt munka, amit szerettünk, kicsi, de saját lakás, boldogok voltunk, a szex is remek volt. Sok gyermeket szeretett volna, míg én kettőt terveztem, ráhagytuk, majd alakul.

Komment 336 | Reblog! 0 |
0

Terhesnapló 9. – 18. hét

 

Nagyon kedves és kellemes héten vagyunk túl: nálunk nyaralt a kiskutyám, aki egyébként a szülői házban lakik, de néha el szoktam hozni, hogy világot lásson. A Férj erős ellenérzéseket táplál mindennemű kutyával szemben, több gyerekkori rossz tapasztalat és sok-sok kutyátlanul töltött év eredményeképpen. Kutyakérdésben hát nem illünk össze, bár a héten történtek megingatták elkeseredésemet, miszerint talán sosem lesz kutyánk. (Tudom-tudom: gyerek-kutya, ez a normális sorrend…)

Komment 297 | Reblog! 0 |
0

 „Plázázunk” a Naggyal, vagyis nyelvóra után elkutyagolunk a kockás szoknyáért, amit múlt héten vettem, de csak úgy, ha bevesznek a derekából, mostanra lett kész. Utána megígérem, körülnézhet a Játékszigetben, azonban azt meg kéne előbb találni, mindketten úgy emlékszünk, a földszint egyik szélén van, csak épp sehogy se találjuk, elvitte a cica vagy valami felújítás-elköltözés áldozata. Kocogunk hát szorgosan a kirakatok előtt, hátha mégis meglelnénk, eközben óhatatlanul nézelődünk, van például jópár divatos fehérnemű-üzlet itt, a közelgő Valentin-nap tiszteletére jól meg is rakták őket csábítónak gondolt fehérneműcsodákkal, a nőknek leginkább a barbihercegnős vagy a dominakosztümre hajazó darabokat kínálják, megtoldva a pornófilmek gyakori kellékével, a harisnyakötővel is, míg a férfiaknak szánt darabok általában szívecskékkel vagy piros szájakkal dekorált alsógatyákból állnak.

'310120083872' photo (c) 2008, Paul-in-London - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

A harmadik ilyen előtt már nem bírom ki, rábökök egy különösen pirosszívecskés példányra, és megkérdezem a Nagyot: el bírnád apádat képzelni egy ilyenben? Még végére sem érek a kérdésnek, máris kitör belőlünk a vinnyogó, parttalan, fuldokló röhögés. Ha a gyerek történetesen az apjával megy, gondolom ugyanígy visítanának-kacarásznának, ha engem képzelnének el harisnyakötőben, esetleg piros tüllel szegett fekete tangában, nyuszipompommal díszítve.

Komment 34 | Reblog! 0 |
0

Gyakorló elvált apukaként, gyarapítva a szinglik egye népesebb táborát, megosztanék néhány gondolatot sorstársaimmal, a számkivetett hímekkel, a partra vetett cetekkel, a trágyadombra hajított kakasokkal. Remélem, hogy soraim értő fülekre találnak az “ellenséges” táborban is, ez a rövid eszmefuttatás talán ráébreszti társadalmunkat néhány alapvető anomáliára, már ami a párkapcsolatokat illeti.

szex

Egye gyakrabban látok magam körül szétment házasságokat, a földdel egyenlővé tett családokat, lelki pusztulást. Az okokat reggelig boncolgathatnánk, erre most nincs idő. Valaki pusztán a sanyarú gazdasági helyzetre fogja házassága elporladását, van, aki a disznó hímsoviniszta férfiakra ken mindent, és akad, aki állandóan a karinthys filozófiát szajkózza, miért is értenék meg egymást, hisz mindkettő mást akar, a férfi a nőt, a nő a férfit.

Komment 1122 | Reblog! 0 |
0

Nem megy a szex hármasban

Címkék: apu mesél, terhesség, szex

Mai témánk: a szex!

'little feet' photo (c) 2010, Claire Gillman - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Kényes téma. Legalábbis nekem az volt. Mert szerintem egy átlag férfi addig, amíg nem lesz a felesége várandós, bele sem gondol abba, hogy milyen is lehet egy terhes nővel a szeretkezés. Mai fejemmel, egy gyerekkel a hátunk mögött tudom, hogy semmi különös, (majdnem) ugyanolyan, mint „normál” esetben, de azért az elsőnél volt bennem félsz. De még mekkora…

Komment 431 | Reblog! 0 |
0

Szülés óta alig van szex

Címkék: Szabina, szex, szülés

Egy számomra kényes dologról szeretnék tapasztalatot cserélni az anyukákkal. 28 éves vagyok, 16 hónapos a kisfiam. Férjemmel idill, boldogság, miegymás. Illetve mégsem teljesen. Valami megváltozott. Az elején kezdve a történetnek a férjemmel egy nagyon heves, szenvedélyes kapcsolatunk volt a kezdetek óta. Nálunk nagyon igaz a "Külső megfog, belső megtart, jó szex hozzáláncol" dolog. Olyanok voltunk még 3 év múlva is, mint a tinik, mondjuk a minőség még a mennyiségnél is fontosabb volt. A terhességgel sem volt semmilyen komplikáció, így végig megmaradt közünk a házasélet is. Semmi nem utalt arra, hogy bármi is változni fog a szülésem után.

Komment 771 | Reblog! 0 |
0

Az Egyesült Államokban évtizedek óta nevelnek egynemű párok gyermekeket különféle családi konfigurációban: örökbefogadás, korábbi heteroszexuális kapcsolatból származó gyermek, vagy pedig az egyre inkább terjedő in vitro megtermékenyítés vagy béranyaság útján. Egy 2010. évi népszámlálásból kiderül, hogy az „alternatív családok” egyre jönnek fel: az egynemű háztartások negyede gyermeket nevel, míg ez az arány hetero párok esetében kevesebb mint ötven százalék. Azonban továbbra is ellenállással kell számolni a társadalom és a politika részéről.

Komment 147 | Reblog! 0 |
0

Ismeritek, ugye a MILF fogalmát? A rövidítés az angol „mother I’d like to fuck” rövidítése, ami kellemetlen fordításban dugnivaló anyukát, egy kellemesebb változat szerint olyan csodálatos, 30-50 év közötti nőt jelent, aki vonzó, intelligens és kedves, megértő a férfival.

'In The Dungeon' photo (c) 2010, Tempt Rhonda - license: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

A sztereotípia valahonnan az amerikai filmgyártás bugyraiból került elő bő egy évtizeddel ezelőtt, nagyjából arról a legalsó szintről, ahol idétlen fiatal srácok egy pitével próbálják elveszíteni a szüzességüket. Persze a pornófilmgyártás sem késlekedett, hogy a témában új, jeles alkotásokat mutasson fel, igazodva ezzel a nézők igényeihez. A kreált kategória aztán hamar beette magát hozzánk is, ahogy egyébként számos idióta amerikai trenddel ez megtörténik.

Komment 334 | Reblog! 0 |
0

A politikai nyomásnak engedve Obama május elején egy ABC interjúban kifejtette: mindig is híve volt annak, hogy a homoszexuális és leszbikus amerikai állampolgárok egyenlő és igazságos bánásmódban részesüljenek. Ezzel a kijelentésével ő lett a legelső hivatalban lévő elnök, aki támogatja a régóta húzódó, nagy port kavaró ügyet.

Kép: Stockfresh

Obamát elsősorban személyes érzései fűtötték a nyilatkozat megtételekor. Az ABC csatornával készült interjúban elmondta, hogy az elmúlt évek alatt fokozatosan érlelődött meg benne az elhatározás, hogy tudatja a nagyvilággal: támogatja az egyneműek házasságát. Úgy érezte, ki kell állnia az odakint parancsára harcoló katonák jogaiért, azon embereiért, akik elkötelezett egynemű monogám kapcsolatban élnek, együtt gyereket nevelnek, és még most is korlátozva érzik magukat annak dacára, hogy megszünt a "Ne kérdezz, nem felelek" rendszere, mert nem tudnak örök hűséget esküdni egymásnak.

Komment 60 | Reblog! 0 |
0

Terhesen az orgazmus is hevesebb

Címkék: Bicse, terhesség, szex

A terhességről sokaknak a reggeli rosszullétek, a gyomorégés, a feldagadt boka ugrik be. A testben ezidőtájt kavargó hormonoknak köszönhetően azonban létezik egy fenomenális kísérőjelenség: a heves női orgazmus.

'Pregnant Pose' photo (c) 2008, greensuitcase - license: http://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Tudományosan igazolt tény, hogy a terhességkor megnövekedett ösztrogénszint fokozza a medencetájék vérkeringését, a mellek pedig még érzékenyebbé válnak az érintésre. A reggeli rosszullétek alábbhagyásakor sok várandós nő szinte kivirul: hajuk fényesebb lesz, bőrük pedig lágyabb, szexuális étvágyuk pedig megnövekszik.

Komment 41 | Reblog! 0 |
0

A férjem egész héten kedves volt hozzám: megdicsérte az új, csíkos felsőmet, hozzátéve, hogy ebben is, mindig mindig, csinos vagyok. Munkából hazatérve a héten többször is apró figyelmességekkel lepett meg: egy szál virággal, apró bonbonnal.'La cama por las mañanas' photo (c) 2010, Robert Álvarez - license: http://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Napközben időnként felhívott, hogy megkérdezze, hogy boldogulok a gyerekekkel, és együttérzően meghallgatott, este pedig megmasszírozta a talpamat, mert tudja, hogy az mindennél jobban kikapcsol. Beszélgettünk egy jót, aztán kibontottunk egy üveg bort, végül hosszasan szeretkeztünk.

Komment 297 | Reblog! 0 |
0

A minap Barátnő különös kérdéssel lepett meg. Arról érdeklődött, szerintem hol találhat egy titkos találkához megfelelő helyet. Szemeim elkerekedtek,  no már ő is, de gyorsan megnyugtatott, nyugi, a férjével szeretne randevúzni.

'Jana Banana in The Vixen Kabarett' photo (c) 2009, Tiffany Rose - license: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Ugyanis otthon „legális keretek között” a két kicsi gyerek mellett nem illeszthető a napirendbe a meghitt együttlét. Egész nap az estére gondolnak, de mire a két kicsi kidől, addigra az izgalmas várakozás oda, és ők is fáradtan zuhannak álomba.

Komment 71 | Reblog! 0 |
0

Mi a legfenyegetőbb veszélye az emberiség jövőjének? A globális felmelegedés? A túlnépesedés, ami miatt bolygónk már roskadozik a hétmilliárd ember alatt? Az energia krízis? A kétmilliárd földlakó, akinek nincs lehetősége elektromos áramot használni és a másfél milliárd ember, aki nem jut iható vízhez?  A kilenc ország, ami nukleáris fegyverrel rendelkezik? A megművelhető földterületek rohamos csökkenése?

'Same-sex marriage counter protest at the anti gay marriage rally' photo (c) 2010, Fibonacci Blue - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

XVI. Benedek pápa, hétfői beszédében a fentiek közül egyiket sem említette. Amire viszont hosszasan kitért, az az a fenyegető veszély, amit a homoszexuálisok házassága jelent az emberiség jövőjére.  Ez eddigi legelítélőbb állásfoglalása volt a témában. 180 ország vatikáni nagykövete és diplomatája előtt részletezte, hogy miképpen látja veszélyeztetve bolygónk fejlődését:

Komment 174 | Reblog! 0 |
0

'Sass~N~Frass' photo (c) 2005, StarMama - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/Az állva szexelés véd a terhességtől? Lehet valaki terhes az önkielégítéstől? Terhes vagyok az exemtől, elmondjam neki? Nőni fog még a péniszem? Két óvszer jobban véd? A kérdéseket a kamaszpanasz.hu internetes portálon tették fel magyar tinédzserek, melyekre szakértők válaszoltak. Korosztályunknak rögtön Veres Pali bácsi jut eszébe, amint a Magyar Ifjúság hasábjain osztogatta szextanácsait korunk kíváncsi kamaszainak.

 

A helyzet azóta sem változott, a mai tinik nagy része cikinek tartja a felnőttekhez fordulni szexszel és lelki problémákkal kapcsolatos kérdésekkel, ezért az interneten próbálnak információhoz jutni, derül ki a kamaszpanasz szerkesztőinek elemzéséből.

A társadalom tabuként kezeli a szexualitást, ezért a kamaszokban gátak alakulhatnak ki bizonyos problémákkal kapcsolatban. Nem tudják, kinek tehetik fel az általuk kínosnak tartott kérdéseket, nem mernek szemtől szembe a felnőttekhez fordulni, így sok esetben egymás között vitatják meg az őket érintő problémákat. Ezzel sokszor csak még inkább tévútra terelik egymást – fogalmaztak az oldal szerkesztői a kérdések összegzése után.

Komment 17 | Reblog! 0 |
0

Jelentés készült a gyermekek szexuális bántalmazásának magyarországi helyzetéről; a felmérés során megkérdezett gyermekek 17 százalékával történt szexualitással kapcsolatos bántalmazás vagy visszaélés, 30 százalékuk tud a környezetében olyan gyermekről, aki szexuális bántalmazás áldozata lett és mesélt a vele történtekről – erről a jelentés szerzői számoltak be kedden egy budapesti kerekasztal-beszélgetésen, írja az MTI, illetve a hír nyomán a Hetek.

'Free A Child's Cry for Peace Creative Commons' photo (c) 2006, D. Sharon Pruitt - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

A Pandóra szelencéje elnevezésű projekt részeként Magyarországon 11 általános iskolában végeztek kérdőíves felmérését, amelynek során 446 felső tagozatos diákot tudtak megkérdezni a témában – mondta el Tóth Melinda, a fővárosi módszertani gyermekvédelmi szakszolgálat munkatársa.
Közölte, a tanulók 9 százaléka számolt be arról: felnőtt úgy simogatta meg, vagy „érintette meg a testét”, hogy attól ő kellemetlenül érezte magát. A felmérés szerint a diákok 4 százaléka kapott szerelemes üzenetet felnőtt embertől, 3 százalékuknak mutatott már felnőtt olyan fényképet, videót, amelyen meztelen emberek szerepelnek.

Komment 206 | Reblog! 0 |
0

Vége az ovinak. Dolgozom én is, dolgozik apa is.

Szóval édes, kicsi Katka lányom megy a mamához, papához. Lesik minden kívánságát. A kedvence lesz ebédre, sok a gyümölcs, jó levegő egész nap. Ja és ott lesz a szomszéd Nyunyóka, akivel lehet rajzolgatni, homokozni, ugróiskolázni, labdázni, babázni. Múlt nyáron is így volt ez.

Kell több egy 5 évesnek?

Jó helye lesz. Reggel viszem, este hozom. Közben pedig nyugodtan dolgozom.(Gondoltam én.)

Indul a csöppség nyaralása. Igaz, 35 fok van árnyékban, de a babát jól fel kell öltöztetni, nehogy megfázzon. Néha kap enni és inni is.

Nyunyóka tanítgatja Katkát írni, olvasni és kioszt neki jó sok fekete pontot. Rend a lelke mindennek…

Igazi forróság van. Munka után leugrunk a strandra.

– Anya, mikor veszel nekem műkörmöt? – kérdezi a kis ovis.

Komment 369 | Reblog! 0 |
0

Már megint rádiót hallgattam. Nem menekültök, elmesélem, mi volt a téma. A hallgatók tippeket adhattak arra, hogyan is lehet gyorsan, könnyen teherbe esni. Ok, a „szexelni kell” nyilván nem a legfantáziadúsabb válaszuk volt. Mint azt Mátyás király meséiből jól tudjuk, a világon orvosból van a legtöbb. Ez nyilvánvaló, főleg egy olyan témánál, ahol mindenki hajlamos azt hinni, hogy ha neki pikk-pakk gyereke lett pár kufircolás után, akkor mindenkinek meg tudja mondani a frankót. Volt a javaslatok között akupunktúra, önmegtartóztatás utáni akció, zellerfogyasztás, és csak a műsoridő szabott határt a további remek ötletek áradatának.

Hogy miért is osztották az észt a kedves hallgatók? Hát egyenesen az Egyesült Királyság új sztárpárjának, a legújabb celebeknek a hercegi párnak ment az információ. Képzelem, amint William izgatottan várja, hogy elkészüljön a hanganyag fordítása, és rohan át Kate-hez. Megvan! A magyarok megoldották! Itt van zeller, vágódj hanyatt, anyjuk!

Komment 53 | Reblog! 0 |
0

Manapság mindenki jogot formál. A parlamentben már futószalagon megy az új törvények elfogadása, közben a rendőrök, vasutasok, orvosok a jobb fizetésre és a korkedvezményes nyugdíjukra formálnak jogot. Én személy szerint örülök, hogy a vélemények ütköznek, nincs birkatürelem, bár a megoldáskeresés módszerein még lehetne mit finomítani.

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata immáron 63 éves, volt idő megtanulni, de vannak, akik gyorsan felejtenek. Csak addig tudják a passzusokat, amíg kérni, követelni lehet vele, aztán elraktározzák mélyre, és a következő követelésig nem húzzák elő. Néha az az érzésem, szegény nyilatkozat, itt a nyugdíjkorhatár szélén eléggé erőtlen.

Szóval mindenki nyüzsög, törvényt alkot, tudatformál, kér, követel, fenyeget, ultimátumot küld. Pedig a jogformálást könnyebben is el lehet intézni, csendben, suttyomban. Mi, „nők” így tesszük. Legalábbis ez egyesek véleménye. Minap egy internetes fórumon hangzott el (nem olyan konszolidáltan fogalmazva, ahogy én most ide prezentálom), hogy

„A nők” jogot formálnak arra, hogy esténként lemenjenek egy parkolóba, és vadidegen férfiakat orálisan kielégítsenek.


'Limo eats up EmeryBay Public Market parking spaces' photo (c) 2010, George Kelly - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Hát, igen. Így kell ezt csinálni, suttyomban a parkolóban elkapva néhány vadidegent. S ezt nem a szeplős Kovács Piroska teszi a negyedikről, nem a szomszéd Mari néni legkisebb lánya, hanem „a nők” úgy általában, Te, vagy én. ÉN?! TE?!

Komment 18 | Reblog! 0 |
0

Boldog, akinek egyáltalán futja arra, hogy elmenjen nyaralni, így sokan. Lehetséges. De tény és való, ha el is megyünk, jobban meghúzzuk a nadrágszíjat, végignézzük, milyen ajánlatokból tudunk válogatni. Ahol lehet, igyekszünk a takarékos megoldást választani.

osaka2005.photo © 2005 vladimix | more info (via: Wylio)

 

Átlag család, egy vagy két gyerekkel. A hotelek, panziók, utazási irodák ajánlatait böngészve általában a leggyakoribb kínálat a kétágyas vagy duplaágyas szoba, valami olyan körítéssel, hogy gyerek a szülők közt pár éves koráig ingyen, pótágyon féláron. Ha nem mínusz két csillag az elérhető minőség, akkor üdülés teljes áron, szorozva néggyel, az nem jön ki, nem bírunk tehát kivenni még egy szobát, hiába összenyitható elvileg a miénkkel, hogy a gyerekek is kényelmesen elférjenek. Ahol szolgáltatások is vannak, étterem, félpanzió, wellness, játszószoba, ott sok esetben tehát egy kb. 8 négyzetméteres luk vár bennünket, igaz, minden földi jóval, légkondival, minibárral felszerelve, de az sem feledteti, hogy a nagyobb kisded tőlünk fél centire fogja aludni az igazak álmát, a kisebbik meg egész éjjel minket fog rugdosni, ami főleg akkor zavaró, ha ő sincs ehhez szokva, magyarul otthon szigorúan ki van tiltva a családi ágyból.

Komment 388 | Reblog! 0 |
0

Nem mindenki szereti hallani, ahogy mások szexelnek. A gyerekek például nem szeretik a szüleiket hallani. A szülők pedig még kevésbé, ha gyerekeik zihálását és nyögéseit kell hallgatniuk.

photo © 2006 Katie Tegtmeyer | more info (via: Wylio)

 

Mégis egyre több amerikai szülő engedi meg, hogy otthon éljen nemi életet a tini gyerekük, mert biztonságosabbnak tartják, de az ellentábor is erős: ők úgy gondolják, ha engedik az otthoni szexet, az olyan, mintha az alkoholfogyasztásra mondanának igent.

Komment 141 | Reblog! 0 |
0

Az Iowai Egyetem kutatói összefüggést találtak a tinilányok szüzessége elvesztésének időpontja és a későbbi válása között. A kutatás szerint a tinédzser korukban szüzességüket elvesztő lányok 31 százaléka öt éven belül elvált a házasságkötés után, 47 százalékuk pedig tíz éven belül vált el.

photo © 2009 george erws | more info (via: Wylio)

 

Azok közül a lányok közül, akik az első szexszel megvárták a felnőttkort, a házasságkötés utáni öt éven belül mindössze 15, tíz éven belül pedig 27 százalékuk adta be a válókeresetet.

Komment 168 | Reblog! 0 |
0

photo © 2006 kiddygrinder_tolerance | more info (via: Wylio)Bár a szülők nagy része ma már modern gondolkodással, mondhatni 21. századi trendek szerint neveli gyermekeit, a szexuális felvilágosítás gyakran még mindig mumusnak számít. Pedig az őszinte, nyílt beszélgetés, a szülői példa fontos feltétele annak, hogy a kamasszá cseperedett fiatal ne vesszen el a párkapcsolatok íratlan szabályainak útvesztőiben. Nem szabad elodázni, megkerülni a problémát, mert a gyerek máshol fog választ keresni a kérdései, a szülő helyett a barátaihoz, az internethez fog fordulni, rosszabb esetben kíváncsiságát kielégítendő gyakorlati tapasztalatokat kezd gyűjteni, aminek veszélyeire nem lehet elégszer figyelmeztetni magunkat. Nem háríthatjuk a feladatot csak az iskolai szexuális nevelésre, a gyereknek otthonról kell magával hoznia a nemiség természetességét, megtanulnia, hogy a szex az élet része.Az iskola feladata „mindössze” az egészségügyi, biológiai nevelés, a téma morális kérdéseinek tisztába tétele a család, a szülők feladata. A magyar oktatási törvények nem írnak elő az iskolák számára kötelező szexuális felvilágosítást, ahol létezik ilyen, a tapasztalatok szerint szeretnék minél gyorsabban, felületesebben letudni a kötelezőket: egy gyors osztályfőnöki órán átveszik a nemi szervek funkcióit, de nem esik szó a felelősségvállalásról, a partnerkapcsolatokról, a fogamzásgátlásról, a nemi betegségekről.

Komment 29 | Reblog! 0 |
0

Szülő vagy és dolgozol? Nem csoda, ha ki vagy facsarva teljesen, és már semmire sincs se kedved, se időd a munka és a gyereknevelés kettős présében.

Exhausted (109)photo © 2007 stephanie carter | more info (via: Wylio)

 

A Care.com nevű cég nemrég készített felmérése szerint a dolgozó anyák 25 százaléka érezte úgy, nagyobb rugalmasság volna az életében, ha otthagyhatná jelenlegi munkáját, akár egy olyanért, ami sokkal, sokkal kevesebbet fizet, ha cserébe kevesebbet kéne dolgoznia (érdemes lenne a gyorséttermek és takarítóvállalatok környékén nézelődni?). Az így megnyert idő-energia szexuális életüket is javíthatná – mert bár a házasság, gyerekvállalás olyan környezetet sugall, ami garantálja a szexet, a felmérésben részt vevő dolgozó szülők nagy hányada (62 százalék) esténként már túl fáradt ahhoz, hogy partnerével szexuális életet éljen, vagy elmenjen a konditerembe, esetleg csevegjen egyet a barátaival. 

Komment 42 | Reblog! 0 |
0

Kedves fogyókúrázók! Ha kimaradt a mára tervezett mozgás, ne búsuljatok! Még van remény, nem veszik kárba ez a nap sem a fogyókúrátok szempontjából. Legalábbis ősi, taoista tanok szerint. Este hazatérő párotokat üdvözlő csókkal fogadjátok (1kcal), majd melegen öleljétek meg (3kcal).

photo © 2009 Bryan Brenneman | more info (via: Wylio)

 

Ha ezzel egy szenvedélyes csókot alapoztok meg (5kcal), akkor nagy valószínűséggel a párotok is kedvet kap, és vad csókolózás lesz a vége (115kcal). Ha közben egy picit izgultok, hogy vajon minden rendben van a hálószobában (nem piszkított oda a két napja az utcáról befogadott kóbor macskakölyök, vagy nem találtok a gyerek reggeli áttelepüléséből ottmaradó kis LEGO-darabkákat a hátatokba fúródva), az 60kcal veszteséget jelent.

Komment 19 | Reblog! 0 |
0

Az [origo] információi szerint az új alkotmányban szerepelni fog, hogy „a házasság férfi és nő életközössége”, ez pedig azt jelenti, hogy azonos neműek nem házasodhatnak.

photo © 2009 Mike Licht | more info (via: Wylio)

 

A megfogalmazás miatt számítani lehet hazai és nemzetközi meleg szervezetek tiltakozására, ám a névtelenséget kérő nyilatkozó képviselő azt mondta, hogy a magyar politikában ennek nincs akkora súlya, ezzel nem veszítenek szavazatot.

Komment 36 | Reblog! 0 |
0

Szeretném ezt a címet adni a posztomnak, de az az igazság, hogy nincs tapasztalatom az ilyen típusú kapcsolatok terén. Csak szeretném, ha lenne... Majdnem tökéletes házasságban élek.

Először is, nem szerelemből házasodtam. A kapcsolatunk elején persze ott volt a szikra, a gyomorban repkedő pillangó, az izgalmas várakozás, hogy vajon ő mit is akar. De elég hamar kiderült, hogy mindketten ugyanazt: megbízható partnert, hosszú távú kapcsolatot, családot.

Komment 801 | Reblog! 0 |
0

Szex az iskolában, 7 évesen

Címkék: Deborah, szex, iskola

Iskolából sétálunk hazafelé, hétéves lányom barátnője is jön velünk, mögöttem beszélgetnek. „Nem szeretem az osztályból Pistikét, mert mindig vele kell mennem a vécére és le kell húznom a bugyimat, ő is lehúzza és meg kell mutatnunk egymásnak a pisilőnket” – mondja a lányom csak úgy mellékesen a barátnőjének, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga volna. Földbe gyökerezik a lábam. Micsoda? Odafordulok hozzá, megkérdezem, jól értettem-e.

Komment 322 | Reblog! 0 |
1

Hirdetés

Bezzeganya

Egy hely, ahol a terhesség és a gyereknevelés nem rózsaszín vattacukor. A blogot az olvasók (is) írják. Szerkesztők: Tünde és Vakmacska. Írásokat a bezzeganya@bezzeganya.hu címre várunk.

Bezzeganya webshop

hirdetés
hirdetés

Utoljára kommentelt bejegyzések

Hirdetés

Facebook

Címkefelhő

56 pizsama, Abbey, abortusz, acsevi, advent, adventi kalendárium, adó, adózás, Afrika, ajándék, ajánló, alkohol, alkotmány, allergia, Almajemima, altatás, alvás, aláírásgyűjtés, Amerika, AMK, Anglia, Anna, anya, anya kedvence, anyanapló, anyaság, anyatej, anyák, anyós, apa, autó, baba, babagyár, babakocsi, babanapló, Babó Fejlesztőközpont, Balaton, baleset, banyavári, Banyavári, Barnalány, baudolinA, beszoktatás, betegség, Bezzeganya, BezzegaNyúz, bicikli, Bicse, biztonság, Borzlány, Brumibaby, Budapest, buli, bántalmazás, bébinapló, bébiszitter, bölcsi, bölcsinapló, bölcsőde, büntetés, Cantaloupe, celeb, Center, Citabella, Clown, Cozumel, Crysa, család, családi napközi, családi pótlék, családtervezés, csecsemő, Csilla, császármetszés, Deborah, depresszió, dietetikus, divat, dohányzás, dolgozat, Donna, drlucifer, drog, dzs, Edina, egyedülálló anya, egészség, egészségügy, emlék, erőszak, etetés, Facebook, Fakirma, farsang, fejlesztés, felelősség, felmérés, fesztivál, film, filmajánló, fogamzásgátlás, fogyinapló, fogyókúra, fotó, fotózás, félelem, féltékenység, férfi, férfiak, férj, fürdetés, főzés, Fűszermesék, Gambia, gasztro, genetika, Geréb Ágnes, gondolatok, gyed, gyerek, Gyerek Sziget, gyerekkönyv, gyereknap, gyereknevelés, gyerekorvos, gyerekvállalás, gyermek, gyermekirodalom, gyermeknevelés, gyermekorvos, gyermekvállalás, gyermekágy, gyes, gyilkosság, gyász, gyógyszer, Halacska, halál, hasznos, heti kérdés, hetvegi programok, hiszti, hogyan mondtam el?, hogyvolt, hálapénz, házasság, háztartás, hétvége, hír, hírek, húsvét, Ikeranya, ikrek, Ildikó, Imi, Iminapló, interjú, Iphigeneia, Iphigenia, irodalom, iskola, iskolakezdés, Jasmine, jog, Juditty, juszasz, játszótér, játék, játékteszt, jótékonyság, Kalimpa, kampány, kapcsolat, karrier, karácsony, kertedi, keszzsu, Kicsidelfin, Kicsivel könnyebb, kirándulás, kismama, kispapa, Kiss Noémi, Kisvirág, kiállítás, koncert, konferencia, konyha, koraszülés, koraszülött, kormány, kreatív, kultúra, kutatás, kutya, kérdőív, két csík, Kína, kórház, kórházteszt, költség, költészet, költözés, könyv, könyvajánló, környezetvédelem, közlekedés, köznevelés, külföld, Lapis Lazuli, lapszemle, leszbikus, Lhunara, Lilacsiga, lombik, lombiknapló, Lujzanapló, macska, macskaszem, magzat, Marcangoló, meddőség, meddőségi napló, megelőzés, megismerkedés, mell, Meni, menstruáció, mese, Mikulás, Minakó, Mirca, Mirzanya, Mit tenne a Bezzeganya?, mosható pelenka, mozaikcsalád, mozgásfejlődés, mozi, MsPoppy, MTI, munka, Munka Törvénykönyve, Másutt, műtét, nagycsalád, nagycsaládos, nagymama, napló, nem, nevelés, New York, nyaralás, nyereményjáték, Nyina, nyina, nyugdíj, nyár, , nőgyógyász, nők, offolda, OGYEI, oktatás, oltás, olvasó, operáció, OriasCJ, orvos, otthon szülés, ovinapló, Pearl.79, pelenka, Pilár, Pirosbetli, politika, pozitív, program, programajánló, prozi, Prozi, pszichológia, pályázat, párkapcsolat, pénteki mese, pénz, reblog, recept, receptek, reklám, repülés, Rohtah, Rosa Rugosa, rotarix, rák, régen, rövidhír, segítség, sorozat, sorozatgyilkosok, sport, strand, sulinapló, Summarygloss, szabályozás, szavazás, szerelem, szex, Sziget, Sziget2011, szilveszter, szokás, szolgálati közlemény, szoptatás, színház, születés, születésnap, szülés, szüléstörténet, szülészet, szülésznő, szülő, szülők, sütemény, sütés, tankönyv, tanulás, tanár, tavasz, teherbe esés, tej, Temptation, Teofil, terhesgondozás, terhesnapló, terhesség, terhesség hétről hétre, terhességi teszt, testvér, teszt, tinédzser, tippek, tragédia, tábor, táplálkozás, táplálás, tápszer, tél, tévé, történelem, törvény, Tünde, ultrahang, USA, utazás, Vakmacska, vallás, Veg, vers, verseny, verés, veszély, veszélyeztetett terhesség, vetélés, vicces, videó, Villával a világ körül, Virgili, viselkedés, vitamin, vizsgálat, válás, várakozásnapló, vásárlás, védőnő, víz, webshop, yzzma, zene, zsanna83, Zsuzsi főz, zöldlevelecske, Ági, Írország, Író Cimborák, állat, állatkert, állás, életmód, étkezés, óvoda, óvónő, örökbefogadás, újszülött, ünnep, Őrjöngő Farkas, ősz

Feedek

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!